18.10.10

Suguvõsa kokkutulek Soomes 15.-17.oktoober


Plaanid oktoobri teiseks nädalavahetuseks olid juba ammu tehtud.
Igal aastal toimub Soomes kolme gordoni settereid kasvatava kenneli - Moonset, Groovin ja Finfair - kokkutulek.
Väljasõit Tallinnast polnud just paljutõotav. Eelneval ööl möllanud torm ei tahtnud kuidagi raugeda ning esimene laev lahkus Tallinnast alles kell 10. Meie laev väljus sadamast siiski õnneks õigeaegselt.
Plaan oli võtta reisilt kõik, mis võtta annab ning seetõttu tegime esimese peatuse Nuuksio matkarajal. Sadas laia valget lund ning koerad said hetkega valged kasukad. Pidasime veidi nõu ning otsustasime 4 km matkaraja kasuks. Soome loodus on tõeliselt ilus, need kaljud ja järved on vaatamisväärsused omaette. Kuna see 4 km polnud eriti pikk matk , siis lisasime sinna veel 2 km rajajupi.
Kui õhtuhämaruses Haminale jõudsime, olid kõik juba kohal. Kuna päev oli olnud nii inimestele kui ka koertele päris väsitav, siis polnud siin pikka juttu - kiire õhtusöök ja kohe magama.
Laupäeva hommik oli karge aga kaunis - päike paistis ning koerad lustisid vabalt metsa all.
Hommikupoolikul oli kavas loeng ja praktiline osa koerte massaažist. Lektoriks oli palutud Suvi Lahtinen. Näidiskoeraks sai valitud meie Brita. Oh seda mõnukaru...
Pealelõunase aja sisustajaks oli märgitud tiim Estonia. Andsime endist parima ning sportlike mänge jagus pea kaheks tunniks. Tundub, et nii inimesed kui ka koerad jäid rahule.
Ja siis õhtugrill ning saun. Enne sauna minekut tegime veel paadiga tiiru imekaunil järvel.
Mitte keegi ei usu, kuid ausalt käisime saunatamise käigus kaks korda järves - kusjuures õhutemperatuur oli kindlalt miinuspoolel :)
Õhtu lõpetuseks või siis õigemini öö alustuseks toimus veel viktoriin, kus olulist rolli lisaks teadmistele mängis ka õnn ;)
Peale väsitavat päeva oli uni ikka väga magus.
Pühapäeva hommikul toimus veel näitusetrenn ning match show. Reegel oli selline, et keegi ei tohtinud estleda oma koera, mis pani mõne händleri ikka parajalt proovile.
Show võitjad olid Meril & Buuster !
Nüüd ei olnud enam pikka juttu - laevale jõudsime juba minutipealt. Tagasiteel saime rahulikult muljeid vahetada.
Selliste kokkutulekute väärtus minu jaoks on alati olnud infovahetus. Kuna koos on kolme väga tõsiseltvõetava kenneli kasvatajad, siis on õpetlik kuulata ja arutleda teemadel, mis hõlmavad just tõuaretust.

Meie reisiseltskonnas olid Helis ja Urho Emmy-ga, Anne Britaga ning Meril ja Margit Sunny-ga.

2 comments:

  1. Oi, teil oli seal lõbu laialt !:). Ja milline looduse ilu ! Ei julge enam veksleid välja käia, aga ehk kunagi tulevikus saame ka sellest toredast ettevõtmisest osa.

    ReplyDelete
  2. Oi mis vinge nädalavahetus! Lausa kadedaks teeb ja kui palju sellistelt üritustelt on õppida... :)

    ReplyDelete