15.9.09

Jahikatse


Laupäeval 12.septembril korraldas Setterite Klubi jahikatse ehk siis täpsemalt oli katse nimi "Jahiomaduste kindlakstegemine metslindude leidmisel". Kohtunikuks hr. Mart Mae
Nagu eelnevatest postitustest lugeda võis, oleme me veidi küll Viljandis harjutamas käinud. Seda, mida Gloria katse päeval kavatses teha, ei teadnud aga keegi ette. Eks ta veidi tundmatus kohas vettehüppamine oli meile mõlemale.
Katse toimus põllul, kuhu kohtunik oli viinud paar vutti ning paar parti. Külalisesinejaks oli põlluserval mäletsev lehm. Kohtuniku ainus kommentaar selle kohta oli, et kui lehma kiusama läheb , siis on kohe katse läbi. Õnneks käis Gloria vaid korra piimaandjat uudistamas ja käskluse peale tuli ilusti tagasi. Edasi läks juba tõsiseks tööks. Entusiasm ja energiatase olid nii kõrged, et esimene põllu kontrollimine toimus kiires galopis. Puuduseks luges kohtunik seda, et Gloria kontrollis põldu kaks korda ehk siis kirjeldusse saime märke - kordas maastikku. Kui esimene kontrollimine tehtud, võttis Gloria traavile ja leidis vuti, märge kirjelduses - leidis uluki kindlalt, juurde vedu 15 m kauguselt. Nüüd järgnes see osa, millega Gloria suutis mind üllatada. Enne lindu tegi ta ilusa seisaku - pointingu. Kui meie kohtunikuga olime talle praktiliselt seljataha jõudnud, ajas Gloria linnu lendu. Selle eest saime kiituse - päeva parim pointing :)
Kui põllult tagasi jõudime, toimus veel paugukatse. Seegi sai edukalt läbitud.
Jahikatse tulemus - III järk.
Samale tulemusele sooritas katse ka Gloria õde - Finfair Girl Friend.

Palju õnne Anu , Tarmo & Blacky ( Finfair Girl Friend ) !!!

Foto : Liina Kümnik

5 comments:

  1. Palju õnne jahikatse läbimise puhul!
    Vahva, et Gloria ilusa pointinguga hakkama sai:)

    ReplyDelete
  2. Tõeliselt tublid! Õnnitlused veelkord ka siia blogisse!

    ReplyDelete
  3. Palju-palju õnne ka meie poolt! Tublid!

    ReplyDelete
  4. Meie poolt veelkord palju õnne nii tubli saavutuse puhul ! Oled meile suureks eeskujuks, Gloria :)

    ReplyDelete