23.5.10

Setterite klubi korraldatud jahikoolitus 23.mail


Täna korraldas Eesti Setterite Klubi jahikoolituse Ardus, mis toimus vanadele olijatele juba tuttavas kohas - kennel Soul Provider maadel.
Hommikul kogunes Ardu kaupluse juurde uskumatult suur seltskond settereid. Kokku oli kohal 16 setterit koos omanikega. Peaaegu pooled neist olid gordonid, teine pool olid iirlased ning kirsiks tordil oli kogu kamba pesamuna - 7 kuune inglise setteri neiu.
Alustuseks pidas Mart Mae lühikese loengu teemal jaht ja mida tema setteri töö juures hindab.
Pikka juttu ei peetud ning jätkus individuaalne töö põllul. Koerad töötasid koer - peremees tiimina.
Finfair'i kenneli seltskonnast olid esindatud Carron, Affric, Sunny ja Gloria.
Esimesena meie kambast siirdusid põllule Meril ja Sunny. Sunny leidis kõik linnud uskumatult kiiresti. Mart Mae õpetus sellele sooritusele oli, et seisakut peab veel treenima.
Järgmisena läks tööle Gloria koos minuga. See oli meile selle kevade esimene jahitreening ning huvitav oli jälgida, kuidas koerale hakkas meenuma, mida tegelikus jahisituatsioonis tehakse.
Gloria leidis pikema otsimiseta kõik linnud ning ka selle tiiva, mille jahimehed puu otsa peitu olid pannud ;) Seisakut paraku Gloria põllul seekord ei demonstreerinud. Seda paluti meil ka harjutada.
Nüüd oli Affricu ja Marilini kord. Töö oli väga sarnane Sunny omaga - kiire ja korralik. Kõik linnud said kiirelt leitud, kuid seisakuga peavad nemadki veel tööd tegema.
Viimasena läks põllule Carron koos Kristianiga. Carronist sai tänase päeva suurüllataja. Carron tegi põllul suurepärase pointingu ning teenis Mart Mae'lt vaid kiidusõnu.
Kokkuvõtvalt võib öelda, et meil potensiaali on ja meie "diivanisetterites" on peidus ka jahikoerad.
Päeva lõpetasime grillides ja veidi ka jahimehenalja visates.
Siinkohal tänud setterite klubile, kes sellise laheda ürituse korraldas ja Varjele, kes meid taas võõrustas !

1 comment:

  1. Tõeliselt vahva üritus oli ! Ja tore, et järjest rohkem setteri-omanikke nendest ühistest ettevõtmistest osa võtab.

    ReplyDelete